BALIKESİR / BURHANİYE - Celal Toraman Anadolu Lisesi

Şbt

Okul 3x3 Basketbol takımımız Okul Sporları Federasyonunun düzenlediği Balıkesir il birinciliği müsabakaları sonucunda il 2.si olmuştur. Sporcu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

22 Şubat Perşembe günü, "Liselerde Bilim Uygulamaları" projesi kapsamında, Balıkesir Üniversitesi BUBFA Turizm Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Sabriye Çelik UĞUZ "Edremit Körfezi'nin Miras Değerleri" (Doğal, Arkeolojik, Mitolojik, Tarihi, Kültürel, Sanatsal Kaynakları) konusunda okulumuz öğrencileriyle bilimsel bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ock

Törende, kütüphanecilik kulübü öğrencilerinden Sudenur Muslu, Eda Bekiroğlu, Arda Doğan'a; kulüp rehber öğretmeni Vesile Yaman tarafından, kulüpteki gayretli çalışmalarından ötürü"Teşekkür Belgesi" verildi.

Ayrıca il ve ilçe genelinde düzenlenen "Adalet ve İnsan Hakları" konulu şiir yarışmasında ilçe ve il birincisi olan Beyza Nur Dede, ilçe şiir ikincisi Beyza Kalafat, ilçe kompozisyon ikincisi Hanife Güner, ilçe kompozisyon üçüncüsü Öykü Melis Şahin ve ilçe resim birincisi Ceylin Ertuğrul okul müdürü Orhan Basat tarafından belge ve hediyelerle ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından şanlı İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla törenimiz sona erdi.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Dönem sonu etkinliklerinin perşembe gününde bir grup 10. sınıf öğrencimizle İda Madra Jeopark gezisi gerçekleştirildi.

Ock

17 Ocak Çarşamba günü  öğleden önce beden eğitimi öğretmenlerimiz önderliğinde  masa tenisi ve basketbol etkinlikleriyle başladı. Ardından okul kütüphanesinde Almanca öğretmeni Yahya Kazım Kahya'nın düzenlediği satranç turnuvası gerçekleştirildi.

Öğleden sonra okul kütüphanesinde İngilizce öğretmeni Cüneyt

Şenkul rehberliğinde "Öğretmenimin Önerdiği Kitabı Okuyorum" etkinliği yapıldı. Son olarak konferans salonunda, okulumuz öğrencilerinin, kültür edebiyat kulübü öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladığı "Aşk" temalı şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Ock

16 Mart Salı günü okulumuz kütüphanesinde, 11 Sınıflar Arası Kitap Okuma Bilgi Yarışması gerçekleştirildi. Kültür Edebiyat Kulübü tarafından " Fatih Harbiye, Bir Bilim Adamının Romanı, Fareler ve İnsanlar" romanlarının içeriğiyle ilgili 30 sorudan hazırlanan ve Kahoot uygulamasıyla yapılan yarışmanın birincisi Mehmet Kağan Çoban oldu.

Öğleden sonra ise okul konferans salonunda tüm öğrencilerimizin katılımıyla müzik öğretmenlerimiz önderliğinde öğrencilerimizin hazırladığı müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Ock

Dönem sonu sosyal faaliyetler planı doğrultusunda okulumuzda bir çok alanda çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Ock

Celal Toraman Anadolu Lisesi ailesi olarak vatan uğruna can veren Aziz şehitlerimizi anmak, minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla 15 Ocak 2024 tarihinde bayrak törenimizde bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ara

22 Aralık Cuma günü okulumuz Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri Ferhat Baran ve Zekiye Pank ile İngilizce öğretmeni Hatice Şahan rehberliğinde 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan 44 kişilik bir öğrenci grubuyla İzmir’e günübirlik bir gezi düzenlendi.

Öğrencilerin üniversite yaşamını deneyimlemesini sağlamak, merak ettikleri bölümlerle ilgili birinci elden bilgi edinmelerine olanak vermek, üniversite sınavına hazırlanırken motivasyonlarını artırmalarına destek olmak ve ülkemizin tarihî, kültürel değerlerini görmelerini sağlamak amaçlarıyla düzenlenen gezide Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Çeşme Kalesi  ziyaret edildi.

Gezimiz Karşıyaka’da akşam yemeği için verilen molanın ardından Burhaniye’de son buldu.

Ara

20 Aralık Çarşamba günü okulumuz 11/E ve 11/F sınıfları Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri Zekiye Pank ve Ferhat Baran'ın rehberliğinde Burhaniye Adalet Sarayına giderek gözlemci olarak duruşmalara katıldı ve hakimlik-savcılık mesleği ve mahkeme süreciyle ilgili bilgi edindi.

Ara

İlçe Kaymakamımız Sayın İlyas MEMİŞ, 19 Aralık Salı günü saat 14.30'da "Kariyer Günleri" kapsamında okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle Kaymakamlık mesleği hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Ara

Kariyer günleri kapsamında, doktor Bülent İNCE okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle doktorluk mesleği ile ilgili söyleşi yaptı.

Ara

Celal Toraman Anadolu Lisesi öğretmenleri olarak 24 Kasım öğretmenler günü kapsamında  “100. Yıl Eğitim Ormanı” Etkinliğine katıldık.