BALIKESİR / BURHANİYE - Celal Toraman Anadolu Lisesi

BALIKESİR’DE İKİNCİ KEZ SOSYAL BİLİMLER ÇALIŞTAYINI YİNE BİZ GERÇEKLEŞTİRDİK

Mart 2024 tarihinde, Celal Toraman Anadolu Lisesinde, Balıkesir Üniversitesi ile Celal Toraman Anadolu Lisesi paydaşlığında ilimizde ikinci kez sosyal bilimler çalıştayı gerçekleştirildi.

Bu yıl “iklim değişikliği” temasıyla gerçekleştirilen ve koordinatörlüğünü Celal Toraman Anadolu Lisesi Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Ferhat BARAN’ın yaptığı çalıştayın akademik danışmanlığını Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SATIL ve BUBFA Turizm Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sabriye ÇELİK UĞUZ yaptı.

Sosyal bilimlerin farkındalığını artırmak, öğrencilerin bu alanlar hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, sosyal bilimler alanlarını tanıtmak ve interaktif etkinliklerle öğrencilerin gelişimine ve iklim değişikliği konusundaki farkındalıklarının artmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen sosyal bilimler çalıştayına Balıkesir ili sınırlarında öğrenim gören 250 lise öğrencisi katıldı. Alanında uzman 29 akademisyen ve sanatkârın eğitmenlik yaptığı çalıştayda; 21 farklı disiplinde 15 bilimsel, 9 sanatsal, 2 sportif olmak üzere toplam 26 atölye gerçekleştirildi.

Çalıştayımız, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Fatih SATIL, Burhaniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Bora ZİHNİ, ilçe millî eğitim şube müdürleri, ilçemiz okul müdürleri, eğitmen ve  öğrencilerin katılımıyla saat 10.00’da açılış programıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, öğrenciler adına konuşma, okul müdürümüz Dr. Orhan BASAT’ın konuşması, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SATIL’ın konuşmasının ardından misafirlerimize hazırladığımız ikramlar sunuldu.

11.00’de başlayan ilk oturumun ardından saat 12.30-13.30 arasında öğle yemeği arası verildi. 13.30-14.50 arasında II. oturum, 15.00-16.30 arasında III. oturum gerçekleştirildikten sonra raporlama ve kapanış seremonisinin ardından çalıştayımız sona erdi.

Öğrencilerin büyük bir ilgi ve heyecanla katıldığı ve çok memnun ayrıldıklarını ifade ettikleri çalıştayımıza ayni destek sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Burhaniye Belediyesine, hediye sponsorumuz ve aynı zamanda hukuk atölyesi eğitmenimiz Gizem MANİSALI’ya, maddi desteklerini esirgemeyen körfezimizde faaliyet gösteren özel eğitim kurumları ve işletmelere, gönlü zengin bağışçılarımıza, bu süreçte bilgi ve tecrübeleriyle hep yanımızda olan akademik danışmanlarımız Prof. Dr. Fatih SATIL ve Prof. Dr. Sabriye ÇELİK UĞUZ’a, çalıştayımızda gönüllü olarak eğitmenlik yapan birbirinden değerli akademisyen ve sanatkârımıza, çalıştayın her aşamasında yanımızda olan okul müdürümüz Dr. Orhan BASAT ve müdür yardımcımız İsmail ÜNLÜ’ye, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Sümeyye Yıldız KIRÇİÇEK’e, resim öğretmenimiz Hakan GÜLER’e, müzik öğretmenimiz Esra KIZILCIK’a Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimiz Zekiye PANK ve Nadir CANDEMİR’e, okul formatörümüz ve coğrafya öğretmenimiz İsmail SOYLU’ya,  geçen yıl ilkini birlikte gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl da “onursal koordinatörümüz” olarak bize destek veren eski Türk dili ve edebiyatı öğretmenimiz Mehtap POLAT’a, çalıştayın her aşamasında büyük özveri ve emek gösteren başta çekirdek kadromuz olmak üzere tüm görevli  öğrencilerimize ve okul personelimize şükranlarımızı sunarız.

11-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-202413-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-2024

Yayın: 11.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 10:52 - Görüntülenme: 581